מצבות נחלה

החברה קדישא

החברה קדישא – מהי?

פשוטו כמשמעו "חברה מקודשת", החברא קדישא היא קבוצת המתנדבים המבצעת את הפעולות הנדרשות עבור המנוח היהודי. על פי דעת תורה קבורה יהודית נאותה נחשבת לחובה קדושה וחסד גדול, וכבוד להיכלל בקבוצה זו של מתנדבים מסורים.

החברא קדישא של ימינו עובדת לעתים קרובות בשיתוף בתי קברות, בתי חולים ומשפחות כדי להבטיח שהמתים היהודים יקבלו את הכבוד הראוי לנפטר. לעיתים עבודת קדישא עשויה להתחיל בביקור אנשים בסוף חייהם ונמשכת בעת הקבורה ומעבר לה, ולעיתים עבודתם מועברת על ידי מנהלי ההלוויה וצוות בית הקברות לאחר הפטירה.

הטהרה

חובה קדושה של החברה קדישא היא ביצוע הטהרה, הכרוכה בשטיפה עדינה של הגוף במים, טיפוחו והלבשת המנוח בקיטל לבן רגיל ובבגדים אחרים. החברה קדישא מתייחסת לגוף הנפטר בכבוד רב, חשיפת גוף הנפטר אך ורק כנדרש ואף על פי כן מתחננים לסליחת הנפטר על ההתעסקות בגופה. נשים מבצעות את הטהרה על נשים, וגברים עושים את אותו הדבר עבור גברים.

בכמה בתי קברות יהודיים קדומים הייתה סככה ייעודית בה עשו החברה קדישא את עבודתם. כיום זה נעשה לעתים קרובות (אך לא תמיד) בחדרי לוויות.

לכבוד ולתפארת

חברות הקדישא התקיימו מאז ימי התלמוד. באירופה של פעם היה זה כבוד להיות חבר בקדישא, ותלמידי חכמים גדולים ומנהיגים קהילתיים התקבלו לחברה זו כסימן הבחנה. בקהילות סביב העולם הגברים והנשים המסורים של החברה קדישא הם גיבורי הקהילה, ומבצעים בשקט ובהכנעה את חובתם הקדושה לילה אחר לילה.

בישראל הטרור הפך לחלק מצער מחיי היומיום, זק"א היא חברה קדישא המתמחה בשליפה וטיפול שרידי קורבנות הפיגוע ובמעשים אלימים אחרים. הם משקיעים מאמצים רבים כדי להבטיח שכל טיפת דם נאספת ונקברת בצורה המכובדת ביותר. בשנת 2005, הוכר זק"א על ידי האו"ם כארגון הומניטרי מתנדב בינלאומי, ולעיתים קרובות הוא מסייע אף למדינות אחרות בעקבות אסונות.

חסד של אמת

בתקופות של רעב ומגפה, היהודים היו מסכנים את חייהם כדי לאסוף את המתים היהודים ולספק להם קבורה יהודית. כאשר הגיעו יהודים לארצות חדשות, הייתה החברה קדישא לעתים קרובות בין המוסדות הראשונים שנוסדו, יחד עם מקווה ובית כנסת.

סיוע למנוחים במסעם הארצי האחרון נחשב למצווה גדולה. אכן אומרים לנו שמכיוון שמשה דאג לשרידי יוסף, הוא זכה שאלוקים עצמו פיקח על קבורתו. זה נחשב לחסד של אמת שהוא החסד הגדול ביותר משום שאין המנוחים מסוגלים להחזיר טובה לקובריהם.

ימי צום

חברות קדישא רבות נוהגות לצום יום אחד בשנה – לרוב ב -7 באדר, יום השנה לפטירתו של משה – ואז לערוך חגיגה גדולה באותו ערב. אחרים עורכים אותו בזמנים אחרים.

במהלך יום הצום מתכנסים חברי החברה קדישא בבית הקברות, שם הם מתפללים, מבקשים סליחה מהנפטר ובודקים אם יש צורך בתיקונים.

לייעוץ חינם בנושא התקשרו עכשיו 050-8551667 ונשמח לעזור.

לכל שאלה מצבות נחלה עומדת לשירותכם



    Call Now Button